RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoortse wethouder onder vuur

1/3
AMERSFOORT -

Verschillende fracties in de Amersfoortse politiek zijn het vertrouwen in wethouder Imming kwijt. Ze dreigen met een motie van wantrouwen als de wethouder niet snel openheid van zaken geeft over het datalek.

Dinsdag vergaderde de gemeenteraad opnieuw over de kwestie. Ditmaal mochten raadsleden vragen stellen aan de maker van het externe rapport. In het rapport werd eerder al duidelijk dat de gemeente ernstige fouten heeft gemaakt.

Wethouder Imming heeft tot nu toe nog niet op het rapport gereageerd en dat frustreert de raad. "Het college moet mij overtuigen en het vertrouwen terug winnen. Anders komt er een motie van wantrouwen", zegt raadslid Ad Meijer van de SP.


SCHADEVERGOEDING

Terwijl het gevecht in de politieke arena volgende week verder gaat, zijn gedupeerden achter de schermen al bezig met een schadevergoeding. Dat zegt advocaat Jan Visscher die enkele gedupeerden helpt.

Hoe hoog die eventuele schadevergoeding gaat worden is nog niet duidelijk, daarvoor wacht Visscher het debat van volgende week af. Maandag spreekt de gemeenteraad weer over het datalek. Dan zal wethouder Fleur Imming haar positie moeten verdedigen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -