Weinigen trappen in 1-aprilgrappen

UTRECHT - Vredenburg heeft geen volière en Baarn krijgt geen kasteel Ter Eem. Slechts een enkeling trapte gisteren in deze 1-aprilgrappen.
Het plan voor een kasteel in Baarn heeft overigens wel een kern van waarheid. Er heeft zich inmiddels een belangengroep gevormd die met bouwbedrijf Hoogevest en de provincie in gesprek is. Kasteel Ter Eem heeft ooit bestaan. In de 14de eeuw werd ten noorden van de Eem een kasteel gebouwd, in de 17de eeuw was er niets meer van over.
In Utrecht waren de grapjassen er dit jaar vroeg bij. In de Oudegracht zou een Japanse koikarper gevangen zijn, zo werd vorige week bekend. Het bericht kwam in een Utrechts huis-aan-huisblad en op de website van de Telegraaf terecht.
In Amsterdam keken ze raar op toen een bericht verscheen over een nieuwe aanpak van geluidsoverlast op de grachten. Een speciaal systeem zou bij de bruggen het aantal decibel van opvarenden meten en mensen die te veel geluid maken bij een volgende brug natspuiten. Op die manier kan de politie mensen met een nat pak sneller herkennen en beboeten voor geluidsoverlast.
De Waddenvereniging maakte zondag bekend dat een vulkaan onder de Waddenzee een tikkende tijdbom zou zijn. De Wereldomroep meldde dat Europa werkt aan een standaardmaat voor condooms, de zogenoemde one-size-fits-all. In Doetinchem zou de eerste Nudirun plaatsvinden, niet-erotisch hardlopen voor nudisten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.