Wethouder: Steeds meer huurwoningen in Utrecht

UTRECHT - In de gemeente Utrecht worden steeds meer huurwoningen gebouwd. Volgens wethouder Jansen is daar vooral bij starters veel vraag naar en staan pensioenfondsen te trappelen om daar geld in te steken. Jansen zegt dat vlak voor de start van een congres over woningbouw in Utrecht.
Utrecht groeit met enkele duizenden inwoners per jaar. "Daarmee zijn we de meest aantrekkelijke stad van Nederland", zegt Jansen. Nu de crisis voorbij is, moet de stad snel bijbouwen. "Dat gaat best goed", zegt Jansen, maar het bouwen van nieuwe woningen neemt wel veel tijd in beslag.
Nieuwe Utrechters komen vaak in Leidsche Rijn terecht, maar velen willen het liefst in de buurt van de binnenstad wonen. Daarvoor moet ruimte worden gezocht. Deels gebeurt door oude kantoren, scholen en zorginstellingen om te bouwen. "Het afgelopen jaar zijn er zo'n duizend woningen bijgekomen door transformaties", zegt Jansen. "Meer dan bijvoorbeeld in Amsterdam."
Voor de komende drie jaar zitten 12.000 woningen in de pijplijn. De vraag is of dat genoeg is en of de huizen in de goede prijsklassen worden gebouwd. In het Spoorwegmuseum praat Jansen daar vanmiddag over met vertegenwoordigers van de vastgoedsector, investeerders en woningcorporaties.

Wethouder Paulus Jansen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.