IJsselsteinse flatbewoners ziek van nare lucht

IJSSELSTEIN - Bewoners van een flat aan de Prins Willem Alexanderdijk in IJsselstein zijn doodziek van een mysterieuze gaslucht die in hun woningen hangt. De stank wordt volgens bewoners veroorzaakt door de cv-ketel.
"Ik heb last van m'n keel en neus. Als ik loopt lijkt het net alsof ik dronken ben. Ik heb gevoel dat ik zweef", zegt Gea van Amerongen, die in de flat woont. Haar buurvrouw heeft zelfs zoveel last van de lucht dat ze in haar auto slaapt.
De bewoners denken dat de cv-ketel niet goed geïnstalleerd is. Mevrouw van Amerongen: "Achterin zit een gat en dat stinkt. Ik heb het idee dat er een gasleiding los zit en aan het verbranden is."

CONTROLE

Woningbouwvereniging Provides is al langs geweest om de ketel te controleren, maar heeft niks gevonden.
De buurvrouw van mevrouw van Amerongen heeft zelf een onderzoek laten uitvoeren en daaruit blijkt dat er wél van alles mis is. De onderzoeker spreekt van 'een scherpe geur', 'een zorgwekkende situatie waarop actie moet worden ondernomen' en 'ernstige gezondheidsklachten'.
De woningbouwvereniging heeft het rapport nog niet gezien, maar als er fouten zijn gemaakt bij de eigen metingen, is de organisatie bereid de ketel opnieuw te onderzoeken.

IJsselsteinse flatbewoners ziek van nare lucht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.