Advocaat wraakt rechtbank in zaak rond dood Sandra García Geraldino

UTRECHT - De advocaat van Silvester L., de man die door het Openbaar Ministerie wordt gezien als de moordenaar van de 45-jarige Sandra García Geraldino uit Utrecht, heeft de rechtbank in de zaak tegen de man gewraakt. Advocaat Jan Boonen deed dit omdat hij vier getuigen wil horen maar de rechtbank er maar twee wil toestaan. Dinsdag wordt de zaak behandeld door de wrakingskamer. Die zal beslissen of de rechters worden vervangen.
Boone dient het wrakingsverzoek in omdat hij meer getuigen wil spreken dan de rechtbank toestaat. De advocaat wil vier getuigen horen en dit moet volgens hem meteen na elkaar gebeuren zodat de getuigen niet onderling kunnen overleggen.
De rechtbank vindt het voldoende om twee getuigen te spreken: één van de politie en één van Signi Zoekhonden. Leden van die vrijwilligersorganisatie vonden het lichaam van García Geraldino uiteindelijk met de hulp van speurhonden.

HOOFDVERDACHTE

L. wordt ervan verdacht dat hij zijn ex-partner heeft doodgeslagen en haar vervolgens in de kofferbak van zijn auto heeft vervoerd naar de omgeving van de J.M. De Muinck Keizerbrug in Overvecht. Daar werd het begraven lichaam van de vrouw twee weken na haar verdwijning gevonden.
De advocaat van L. vroeg vrijdag ook om zijn cliënt vrij te laten in afwachting van zijn rechtszaak. Dat verzoek werd afgewezen, dit tot teleurstelling van de verdachte zelf. "Ik zou wel graag naar huis willen," zei hij vrijdag in de rechtbank.
Dit was niet de eerste keer dat Boonen vroeg of L. zijn rechtszaak niet in vrijheid kon afwachten. Ook bij een eerdere regiezitting in april deed de advocaat dit verzoek omdat er niet genoeg bewijs tegen de man zou zijn. Ook toen werd dat verzoek afgewezen.
Silvester L. ontkende tijdens een eerdere zitting García Geraldino te hebben vermoord. Volgende week behandelt de wrakingskamer het verzoek tot wraking. Twee weken later wordt duidelijk of het verzoek wordt ingewilligd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.