RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Laatste dag voor oude busstation Utrecht Centraal

1/3
UTRECHT -

Voor het oude busstation bij Utrecht Centraal is de laatste dag aangebroken. Omdat aan de centrumzijde van het ov-station gewerkt wordt aan nieuwe bus- en tramhaltes, vertrekken de bussen vanaf zaterdag anderhalf jaar lang aan de kant van de Jaarbeurs.

Voor reizigers betekent dat, dat ze verder moeten lopen wanneer ze in de richting van het Moreelsepark en de Mariaplaats hun weg willen vervolgen. Wie aan de andere kant van en naar het centrum van de stad wil kan gebruik maken van de centrumhaltes Vredenburg, St.-Jacobsstraat en Neude. Vervoerder U-OV noemt de gevolgen voor reizigers minimaal.


DIENSTREGELING

Behalve de opstapplaats bij het station verandert ook de dienstregeling. Reizigersvereniging Rover adviseert buspassagiers hun reis goed voor te bereiden. "Iedereen in de stad zal er aan moeten wennen dat bussen andere lijnnummers en andere routes hebben", zegt Rover-medewerker Aldo Markus. "Er zijn zelfs stukken in Overvecht waar je voortaan aan de andere kant van de straat moet wachten. Als je er eenmaal aan gewend bent is het weer heel gewoon."

Volgens Markus zal het ongemak hooguit tijdelijk zijn. "Wanneer je al jaren met lijn 6 naar Zuilen reed, kies je voortaan voor lijn 3, 4, of 5. Over twee maanden weet je niet beter meer."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -