RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Portaal stopt met verkoop sociale huurwoningen

UTRECHT -

Woningcorporatie Portaal schort de verkoop van sociale huurwoningen per direct op. Ook in 2017 worden geen sociale huurwoningen verkocht. De corporatie zegt dat er anders veel te weinig sociale huurwoningen overblijven.

In de Woningwet van 2015 staat dat woningcorporaties afspraken moeten maken met gemeenten en huurders. Portaal, met 56.000 woningen in onder meer Utrecht en Amersfoort, sprak vorig jaar af flink wat sociale huurwoningen te verkopen, maar komt daar nu dus op terug. Alleen woningen die al te koop staan en vrije sectorwoningen worden nog verkocht.

Portaal is niet de enige corporatie die zegt dat er te weinig sociale huurwoningen zijn in en rond Utrecht. Het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht schrijft dat de inschrijfduur voor doorstromers het afgelopen jaar is toegenomen tot 9,5 jaar. Starters doen er gemiddeld 7,9 jaar over om aan een sociale huurwoning te komen.

Als mensen actief gaan zoeken duurt het een paar jaar minder lang voordat er een nieuwe woning is gevonden. Ook maakt het uit waar het huis staat. Een woning in de binnenstad van Utrecht vraagt soms 20 jaar inschrijving. In minder populaire wijken is de termijn soms maar twee jaar, maar het blijft veel te lang, zeggen de 24 corporaties in en rond Utrecht.

De corporaties vinden dat snel meer sociale huurwoningen nodig zijn en willen er de komende jaren 2.500 bijbouwen. De vraag is alleen waar dat moet gebeuren. Volgens de corporaties zijn er veel te weinig bouwlocaties beschikbaar en zijn de gemeenten nu aan zet.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -