RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Weer stukje singel: TivoliVredenburg aan het water

UTRECHT -

De singel rond het centrum van Utrecht is weer een klein stukje langer. TivoliVredenburg ligt nu aan het water. De uitbater van het restaurant van het muziekpodium heeft zijn terras alvast uitgebreid.

In december ging de Daalsesingel al open en nu er ook een stukje water ligt bij de Catharijnesingel kunnen bootjes bij de nieuwe trappen bij TivoliVredenburg aanleggen. Verder varen kan voorlopig niet. Daarvoor moet Hoog Catharijne eerst klaar zijn. Dat gaat nog enkele jaren duren.

Het geld om ook het laatste stuk water terug te brengen is wel rond. De stad trekt daar negen miljoen euro voor uit. Donderdagavond kreeg de begroting de definitieve goedkeuring van de gemeenteraad.

GroenLinks riep tijdens het debat op om de betonnen oevers van de Daalsesingel niet door te trekken naar de andere kant van Hoog Catharijne. Bij het Moreelsepark moeten de oeversingels vooral groen worden, vindt de fractie.

De Catharijnesingel werd in de jaren 70 gedempt om plaats te maken voor een snelweg. Dat plan was er ook voor de andere singels, maar daar staken actievoerders destijds een stokje voor.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -