RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

U-OV: Verhuizing bussen verloopt voorspoedig

UTRECHT -

De verhuizing van alle bussen van de stadskant van Utrecht Centraal naar het Jaarbeursplein verloopt zaterdagochtend volgens plan. Dat zegt U-OV. Alleen lijn 2 is een probleem. Die bus loopt op stroom maar er is nog geen oplaadpunt op het nieuwe busstation. Er is een dieselbusje ingezet.

Omdat er aan de centrumzijde gewerkt wordt aan een nieuw bus- en tramstation, vertrekken de bussen het komende anderhalve jaar vanaf de Jaarbeurszijde. Tegelijkertijd met de verhuizing is de nieuwe dienstregeling voor de stad ingegaan en is de nieuwe busbaan in Dichterswijk in gebruik genomen.

Om reizigers te helpen heeft het busbedrijf extra informatieborden geplaatst en staan er communicatiemedewerkers op het station. Ook zijn er verkeersregelaars ingezet om de stroom aan bussen te begeleiden.


UITHOFLIJN

Op het oude Busstation Oost wordt een nieuwe fietsenstalling en een nieuw woon-werkgebouw geplaatst. Ook komt er een tramhalte voor de Uithoflijn. Enkele buslijnen komen dan ook weer terug naar die zijde van het station.

De gemeenteraad heeft nog aangedrongen op een tijdelijke halte op het Smakkelaarsveld, maar daarvoor was geen plek. De VVD gelooft dat niet en wil komende week een laatste poging doen om daar een halte te krijgen.

Reizigers die de stationshal niet kunnen of willen overlopen naar de binnenstad, wordt vooralsnog aangeraden om een bus te pakken die bij TivoliVredenburg stopt.

Later vandaag verschijnt hier een interview met de directeur van U-OV over de verhuizing.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -