Bermbranden A12 onder controle

DRIEBERGEN/ZEIST - De bermbrand langs de A12 tussen Utrecht en Arnherm is onder controle. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer bevestigd. Het nablussen kan nog enkele uren duren.
Vanaf het middaguur woedde de brand op vier verschillende plaatsen langs het spoor. Korpsen uit de hele regio zijn naar de brand toegeroepen. Zo'n 150 man van de korpsen uit onder meer Driebergen, Maarn, Utrecht en Zeist helpen bij het blussen.
Het vuur zorgt voor flinke vertragingen voor weggebruikers en treinreizigers. De snelweg A12 is afgesloten in de richting Utrecht tussen Maarsbergen en Maarn. Verkeer naar Utrecht wordt bij Ede omgeleid via de A30 en de A1. De branden zorgen in beide richtingen voor files op de A12. Ook op de provinciale wegen is het extra druk doordat mensen een binnendoor weg naar hun bestemming proberen te nemen.
Ook het treinverkeer tussen Arnhem en Utrecht is tijdelijk stilgelegd. Met bussen vervoert de NS de gestrande reizigers naar hun bestemming. Ook dit kan enige tijd duren, omdat de bussen via de lokale wegen de stations moeten bereiken.
De oorzaak van de bermbranden is, volgens spoorbeheerder ProRail, een vastgelopen rem van een goederentrein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.