Gemeente verzint tijdelijke oplossing voor taxi's na staking

UTRECHT - Een staking van 30 boze Utrechtse taxichauffeurs op het Jaarbeursplein in Utrecht heeft zijn vruchten afgeworpen. De chauffeurs blokkeerden zaterdag tijdens de staking van een uur het verkeer omdat ze vonden dat ze te ver weg moesten parkeren. Bussen stonden daardoor muurvast. De gemeente Utrecht heeft het nu tijdelijk goedgekeurd dat 4 tot 5 taxi's dichterbij parkeren. Maandag volgt er een spoedoverleg met de chauffeurs.
Zaterdag was de eerste dag dat de nieuwe bushalte aan de stadskant van Utrecht Centraal niet meer in gebruik was. De taxichauffeurs hadden daar een prominente plek. De taxi's moeten nu echter net als de bussen reizigers oppikken aan de kant van het Jaarbeursplein. Maar daar is de standplaats van de taxi's volgens de chauffeurs nauwelijks zichtbaar.
De chauffeurs klaagden ook dat ze niet goed zijn geïnformeerd over de verhuizing. "Niet door de gemeente en niet door onze belangenvereniging", zei een woordvoerder van de chauffeurs. De actievoerders wilden een gesprek met de gemeente en eisten een betere standplaats. Die betere standplaats hebben ze dus, in ieder geval tot maandag, gekregen. Maandag gaat de gemeente vervolgens in gesprek met de boze chauffeurs.
De actie viel niet in de smaak bij veel busreizigers want die liepen flinke vertraging op. Ook sommige taxichauffeurs stonden niet achter de actie, aldus verslaggever Marc van Rossum.

Taxichauffeur Tim Vermeer: Er was niets geregeld voor ons
Taxichauffeurs blokkeren Jaarbeursplein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.