RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Zanen: Organisatie Franse tourstart leerde veel in Utrecht

1/3
UTRECHT -

De organisatie van de tourstart van dit jaar in het Franse dorpje Mont Saint-Michel heeft veel opgestoken van de eerste etappe van de Tour de France in Utrecht vorig jaar. Dat zegt de Utrechtse burgemeester Van Zanen. Die was op uitnodiging van de tourorganisatie zaterdag bij het Grand Départ in Frankrijk.

De Utrechtse tourstart in 2015 werd niet alleen bijgewoond door duizenden wielerfans, maar ook door de Franse organisatie van de eerste etappe van dit jaar. Volgens Van Zanen hebben de Fransen veel inspiratie opgedaan in Utrecht: "een aantal veiligheidsdingen, hoe je met camera's omgaat, maar ook logistiek: leg routes om, zorg voor bepaalde borden. Hele logistieke dingen die in Utrecht heel goed georganiseerd werden. Hoe ga je met publiek om en met de hekken. Echt dingen die ze in Utrecht ook weer hebben gezien. Maar de Fransen kunnen het natuurlijk heel goed."

Het is zeker niet uitzonderlijk dat organisaties van verschillende tourstarts bij elkaar inspiratie op doen. Zo ging de Utrechtse organisatie kijken bij de tourstart van 2014 in het Engelse Leeds en werden er naderhand met de organisatie leermomenten uitgewisseld. Ook dit jaar gebeurt dat weer en zijn mensen van de tourstart van 2017 in het Duitse Düsseldorf aanwezig in Mont Saint-Michel om zoveel mogelijk op te steken van de Franse organisatie.


TERUGKEER

Een eventuele terugkeer van het Grand Départ naar Utrecht ziet burgemeester Van Zanen ooit wel gebeuren, maar wanneer durft hij niet te voorspellen: "da's koffiedik kijken." Over één ding kan hij echter wél stellig zijn. De Utrechtse tourstart laat ook een jaar later nog een blijvende positieve indruk achter bij de Fransen: "Ze zijn ons nog niet vergeten, dat kan ik u verzekeren."

Wielerfans moeten dus waarschijnlijk nog even wachten tot de Tour de France terugkeert naar Utrecht maar hoeven niet te treuren want RTV Utrecht kijkt dit hele weekend terug op de tourstart van 2015 met een uitgebreide DocU over het sportspektakel.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -