Wielertocht Tour d'Utrecht van start

UTRECHT - De wielertocht Tour d'Utrecht is zondag van start gegaan. Ruim 3000 wielrenners vertrokken om 8.00 uur vanuit de Jaarbeurs in Utrecht om een deel van het parcours van de Grand Départ 2015 te fietsen.
De route gaat richting het Groene Hart. Er worden vier verschillende afstanden verreden: 35, 75, 110 en 150 kilometer. Ter hoogte van Bodegraven, bij Fort Wierickerschans, konden de renners van de 110 en 150 kilometer even afstappen en rusten.
Bij de finish op het Jaarbeursterrein kunnen bezoekers de ontknoping van de tweede etappe van de Tour de France 2016. De Tour d'Utrecht wordt een jaarlijks terugkerend evenement voor recreatieve en sportieve fietsers en is een onderdeel van Festival du Vélo.

DRUKTE

Door de drukte raadde de ANWB automobilisten aan om de N228 bij De Meern richting Gouda te vermijden.
RTV Utrecht kijkt dit weekend met een uitgebreide documentaire terug op de Tourstart in Utrecht, precies een jaar geleden. In 'Le Tour Retour' vertellen betrokkenen zoals Jeroen Wielaert, Tourwinnaar Jan Janssen en Tourdirecteur Utrecht Martijn van Hulsteijn hoe ze de Tourstart hebben beleefd.

Wielertocht Tour d'Utrecht van start

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.