Eerste ochtendspits nieuw busstation Utrecht verloopt kalm

UTRECHT - De eerste werkdag waarop reizigers in Utrecht gebruik maken van een nieuw busstation heeft vooralsnog weinig problemen opgeleverd. De maandagochtendspits verloopt kalm, onder meer dankzij de inzet van medewerkers die passagiers de weg wijzen.
Het oude busstation aan de kant van de binnenstad is sinds zaterdag gesloten. Daar wordt de komende anderhalf jaar gebouwd aan de Uithoflijn. Voor veel reizigers is het daarom wennen, want ook de buslijnen zelf zijn anders dan ze waren. De stads- en streekbussen vertrekken voortaan van de Jaarbeurszijde en van een tijdelijk busstation op het Jaarbeursplein.
De gevolgen voor de reizigers zijn volgens vervoerder U-OV minimaal. Wel moet een deel van de reizigers verder lopen, bijvoorbeeld in de richting van het Moreelsepark en de Mariaplaats. Voor reizigers van en naar het centrum van de stad kan het uitkomst bieden om gebruik te maken van centrumhaltes Vredenburg, St.-Jacobsstraat en Neude. Op de website van U-OV staan een overzichtskaart en folders van alle buslijnen die veranderd zijn.

Radio M Utrecht maandagmorgen -1
Radio M Utrecht maandagmorgen -2
"Eerste ochtendspits nieuw busstation Utrecht verloopt kalm"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.