RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Staten: Verplaats tankstations Maarsbergen

MAARSBERGEN - De twee tankstations in de bebouwde kom van Maarsbergen moeten verplaatst worden. Dat vindt een meerderheid van Provinciale Staten. Die schaarde zich maandagavond achter een motie van GroenLinks en SGP, die zich al lange tijd hard maken voor de verhuizing van de onbemande pompen.

De partijen vinden de voorzieningen niet passen in de omgeving. "Ook zorgen de tankstations voor onveilige verkeerssituaties en is er sprake van geluids- en stankoverlast," zegt Bertrick van den Dikkenberg namens de SGP. "In het dorp is veel weerstand tegen de pompstations."

Volgens de partijen moeten de stations ook uit praktisch oogpunt verhuizen. Er zijn namelijk plannen om een tunnel onder het spoor aan te leggen, die een einde moet maken aan de extreme verkeersdrukte in het dorp. Ondanks dat het nog niet precies duidelijk is hoe dat plan uitgevoerd gaat worden, is het volgens de SGP handig als de pompen alvast verplaatst worden.

De Staten hebben het provinciebestuur nu opgeroepen om zich samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug in te spannen voor een snelle verplaatsing van de twee tankstations en eventueel een financiŽle bijdrage te leveren. De SGP is daar tevreden over, zegt Van den Dikkenberg. ''We zijn blij met deze duidelijke uitspraak van Provinciale Staten. We hopen dat de gedeputeerde snel stappen zet om een verplaatsing van de twee tankstations te realiseren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht