7 jaar cel voor John R. vanwege kofferbakmoord

MAARSSEN/UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft John R. veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf in de zaak die bekend werd als de kofferbakmoord. Dat is een jaar minder dan de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank acht het namelijk niet bewezen dat er sprake is van moord en spreekt van doodslag.
De rechter zegt dat R. Rooie Willem met opzet doodde, omdat hij hem hard en gericht sloeg. De rechtbank is er niet van overtuigd dat er sprake is van noodweer, omdat R. wisselende verklaringen heeft afgegeven. Maar omdat de rechter denkt dat R. niet vooraf van plan was om het slachtoffer te doden, spreekt de rechtbank alleen van doodslag. Hij is volgens de rechter in mindere mate toerekeningsvatbaar.
De 61-jarige R. verstopte het lichaam van het slachtoffer eind vorig jaar in een houten kist, die hij met hulp van iemand anders in de kofferbak van zijn auto legde. Enkele dagen later meldde hij zich bij het politiebureau in Maarssen. De auto met het slachtoffer achterin had hij daar voor de deur geparkeerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.