Bouwdirecteur kinderkankercentrum opgepakt

Walter C. tijdens een opname van DocU Operatie Utrecht.
Walter C. tijdens een opname van DocU Operatie Utrecht. © DocU Operatie Utrecht
UTRECHT - Walter C. is aangehouden op verdenking van corruptie en valsheid in geschrifte. Hij zou de fraude hebben gepleegd toen hij als bouwdirecteur in dienst was bij het Sint Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn, tussen 2005 en 2013.
De manager Bouwzaken gunde een opdracht aan een bouwbedrijf en kreeg daar cadeautjes voor zoals etentjes, kaarten voor voetbalwedstrijden en contant geld. Ook zou hij een flinke verbouwing aan zijn huis cadeau hebben gekregen.

GIFTEN

In totaal heeft C. waarschijnlijk voor ruim twee ton aan giften ontvangen, zegt het Openbaar Ministerie. Er is beslag gelegd op de bankrekeningen, het huis en de auto van de manager.
C. is sinds begin 2014 in dienst van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Het kinderkankerziekenhuis laat na berichtgeving van het NRC weten, weten zeer geschokt te zijn.
"Voor zijn aanstelling is er sprake geweest van een zorgvuldig selectieproces. Ook is er met de vorige werkgever contact geweest met betrekking tot zijn functioneren. Een extern onderzoek heeft bij die werkgever aangetoond dat er geen sprake was van onjuist handelen. Juist vanwege dat gedegen onderzoek is de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum bijzonder verrast en geschokt door de berichten van vandaag", aldus het Prinses Máxima Centrum in een persbericht.
Het centrum wacht het verloop van het justitieel onderzoek af en hoopt dat er snel verdere duidelijkheid is. Het centrum wil verder benadrukken dat het gaat om zaken uit het verleden. Er zouden volgens de instelling geen aanwijzingen zijn van onrechtmatigheden bij de bouw van het Prinses Máxima Centrum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.