Commotie over IS-opmerking burgemeester Veenendaal

VEENENDAAL - Een opmerking van burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal heeft op sociale media tot rumoer geleid. Tijdens een discussie over een nieuwe vlaggenmast maakte hij een opmerking over IS.
De SP pleitte in de Veenendaalse gemeenteraad voor een extra vlaggenmast, zodat bijvoorbeeld de regenboogvlag (die symbool staat voor homo's) gehesen kan worden. Kolff is geen voorstander van dat idee en zei volgens de Veenendaalse Krant: "We gaan niet ieder verzoek honoreren. Je moet je toch niet voorstellen dat we hier de vlag van Islamitische Staat hebben wapperen."
Op Twitter leidde de opmerking tot veel verbazing. Kolff zelf heeft ook gereageerd via Twitter. Hij schrijft: "Ging om een eventuele vrije vlagplaats. Heb gezegd: je moet er niet aan denken dat daar ineens een IS-vlag hangt."
Ook benadrukt Kolff dat hij vorig jaar meeliep tijdens de rainbowwalk, een wandeling voor promotie van homo-emancipatie, in zijn stad. Eerder stond hij het hijsen van de regenboogvlag toe, maar van een aparte vlaggenmast is hij dus geen voorstander.

KAMERLEDEN

Onder meer Henk Krol, Kamerlid namens 50PLUS en oud-hoofdredacteur van de Gay Krant, en PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch mengden zich in de online discussie.
Een ander noemt Wouter Kolff "knettergek". "Slaat helemaal nergens op die vergelijking." Weer iemand anders schrijft noemt het een "zeer opmerkelijke reactie".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.