Ontwikkelaar gevonden voor Het Nieuwe Zandpad

UTRECHT - Utrecht gaat met vastgoedontwikkelaar BeJa Accommodaties 162 werkruimten realiseren voor raamprostitutie aan Het Nieuwe Zandpad. Dat heeft burgemeester Van Zanen woensdag bekendgemaakt.
BeJa heeft een overeenkomst inmiddels getekend, de gemeente zal dit doen zodra een integriteitsonderzoek naar de vastgoedontwikkelaar is afgerond.
De nieuwe prostitutiezone ligt op een steenworp afstand van de voormalige seksbootjes aan het Zandpad, parallel aan de Einsteindreef, tussen het tankstation en de rioolwaterzuivering. In het voorjaar van 2017 moeten de eerste 64 ramen open gaan, aan het einde van het jaar volgen de overige werkruimten.
BeJa gaat de werkruimten ook verhuren aan tenminste vijf exploitanten. De werkruimten krijgen volgens de gemeente "een kwalitatief hoogwaardige uitstraling." Zo wordt het gevelbeeld aan de straatkant afwisselend en wordt de achterkant 'ingepakt' in een groene wand. Over de inrichting praat de ontwikkelaar uit Hoogeveen nog met een klankbordgroep.
Wanneer de bouw start is nog onduidelijk, maar als alles volgens plan verloopt, moet het Nieuwe Zandpad in het voorjaar van 2017 in gebruik worden genomen. Vanaf augustus start de gemeente met het kappen van bomen.

Burgemeester Van Zanen over Het Nieuwe Zandpad
De projectontwikkelaar heeft zich grondig voorbereid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.