N421 Houten krijgt toegang tot A12

© Provincie Utrecht
HOUTEN - De provincie onderzoekt of Houten volledige toegang kan krijgen tot de A12, zodat ook automobilisten vanuit de richting Arnhem in één keer naar Houten kunnen. Maar dat is nog toekomstmuziek.
Het is ook de bedoeling dat Fort Vechten, met het nieuwe Waterliniemuseum, beter bereikbaar wordt vanaf de snelweg. Daarvoor wordt de bestaande zuidelijke parallelweg van de A12 gebruikt.
Er moet na de zomer een integraal gebiedsplan komen waarbij omwonenden worden betrokken. Ondertussen zal er nader onderzoek plaatsvinden naar verkeerswerende maatregelen in het buitengebied tussen Bunnik, Odijk en Werkhoven.
De nieuwe verbindingsweg tussen Houten en de A12 werd in 2015 geopend, nadat al jaren over de weg was gesproken. Inwoners van het gebied waren bang voor extra verkeer, geluidsoverlast en luchtvervuiling.
De weg werd alleen minder gebruikt dan verwacht, zegt fractievoorzitter Arne Schaddelee van de provinciale ChristenUnie. Daarom is hij blij met het voornemen om de weg van twee kanten bereikbaar te maken. "Als het asfalt er toch ligt, is het goed dat het fatsoenlijk gebruikt wordt."
Het buitengebied rond de Achterdijk heeft sinds de aanleg van de weg juist extra verkeer te verwerken gekregen, meent Schaddelee. "Dat moet over smalle wegen en is onveilig. Er komt daar nu meer ruimte voor de fiets."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.