Wildwesttaferelen Spakenburg voor de rechter

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Utrechtse rechter buigt zich over meerdere schietpartijen eerder dit jaar in Bunschoten-Spakenburg. Het visserdorp veranderde op 28 maart even in het Wilde Westen. Twee mannen schoten en bedreigden mensen op verschillende plekken in de stad. Donderdag moeten de twee verdachten voor de rechter verschijnen.
Er was de bewuste avond eerst een schietpartij op het Schansplein. Daarna werd er ook geschoten bij een woning aan de Spieringweg en iemand bedreigd en mishandeld op de Zuidwenk. Bij de incidenten raakte niemand gewond.

KLEIN DORP

De gebeurtenis had een grote impact op de bewoners. "Het is een heel spektakel geweest. Je gaat er niet vanuit dat er zoiets gebeurt in een klein dorp. De eerste dagen ben je toch wat alerter dan anders," aldus een omwonende tegen RTV Utrecht.
De schietpartij ontstond voor veel Spakenburgers dus zomaar uit het niets. "Ik was thuis in mijn appartement. Ik had vijf minuten daarvoor nog mijn huisvuil in de container gestopt. Ik had toen echt nog niets zichtbaars, zoals een ruzie, gezien", aldus de buurtbewoner.

SPOORLOOS

Of de twee verdachte mannen bij de rechtszaak aanwezig zullen zijn is niet duidelijk. Een verdachte is tot op heden spoorloos.

"Ik had vijf minuten daarvoor nog mijn huisvuil in de container gestopt"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.