Laatste dag voor basisschool De Werkhof

WERKHOVEN - Voor de vijfentwintig leerlingen van De Werkhof in Werkhoven was het een bijzondere dag. Hun school in het Bunnikse dorp heeft voorgoed de deuren gesloten. Het lukte niet om meer dan vijftig leerlingen op school te houden en dus valt dit jaar het doek.
Het was voor de leerlingen en het team een verdrietige donderdagochtend, zegt juf Gea den Hartog. "Het is een trieste dag. We hebben jaren tegen sluiting gevochten en als dat niet lukt, dan is dat niet leuk. Maar we weten al een tijd dat dit eraan komt en gelukkig hebben we het feestelijk af kunnen sluiten."

UITZWAAIEN

Deze week stonden er allemaal activiteiten voor de leerlingen op het programma. "We deden spelletjes in de klas, hadden een schoolreisje en hadden geen les meer deze week", zegt Den Hartog. Op de laatste schooldag is eerst groep acht uitgezwaaid. "Daarna sluiten we af in de klas en vanmiddag zit het er definitief op."
Van de vijfentwintig leerlingen gaan er tien naar het voortgezet onderwijs en de overige vijftien hebben een plekje op een andere school gevonden. Voor de docenten van De Werkhof betekent het einde niet dat ze na de vakantie werkloos thuis zitten. "De Werkhovense school is een nevenlocatie van eentje in Wijk bij Duurstede. Wij worden daar dan ook naar toe overgeplaatst", zegt Den Hartog.

KLEINE SCHOLEN

werd bekend dat staatssecretaris Dekker de wet aanpast zodat kleine scholen toch open mochten blijven. Voor de Werkhof in Werkhoven kwam de toezegging te laat.

"We hebben jarenlang tegen de sluiting gevochten"
Voor de 25 leerlingen, juffen en meesters van Basisschool De Werkhof in Werkhoven is het een bijzondere dag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.