RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Sneller reizen binnen de Randstad"

PROVINCIE UTRECHT -

Reizen met het openbaar vervoer moet in de toekomst in de Randstad veel sneller gaan. Binnen een uur moeten mensen van deur tot deur kunnen reizen. Dat staat in de toekomstvisie van vijf ov-bedrijven, waaronder de NS en U-OV. Deze bedrijven zijn voor een deel verantwoordelijk voor het vervoer in de provincie Utrecht.

Treinen tussen de centraal stations van Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag mogen er in de toekomst maximaal een half uur over doen. De vaste dienstregeling wordt afgeschaft, en er komen meer lightrails, ov-fietsen, beltaxi's en deelauto's.


BEREIDHEID

NS-topman Roger van Boxtel ziet veel heil in het plan. "Wij zien hoe goed bijvoorbeeld de RandstadRail, de lightrailverbinding tussen Rotterdam en Den Haag, werkt. Dat zullen we meer moeten gaan doen en dat vraagt ook van de NS de bereidheid om aan te passen."

"Het succes van RandstadRail toont waar de reiziger behoefte aan heeft. Geen grote, megalomane projecten, maar slimme combinaties en gericht maatwerk per regio'', zegt Jaap Bierman, directeur van de HTM voor de camera van de NOS. Ook deze Haagse vervoerder is bij de toekomstvisie betrokken.


RUSTIGE REGIO

Buiten de Randstad willen bedrijven vervoer op maat bieden met meer inzet op drukke lijnen. "In rustige regio's zullen de 12 meter lange bussen met vaste dienstregeling plaatsmaken voor persoonsgericht vervoer. Busjes op oproep bijvoorbeeld, die je ook kunt inzetten voor leerlingen- en zorgvervoer", aldus Bierman.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -