Vanaf zaterdag nieuwe spoorwerkzaamheden rond Utrecht

UTRECHT - ProRail gaat in de zomervakantie weer aan het spoor werken op en rond Utrecht Centraal. De vorige keer liepen werkzaamheden uit met forse vertragingen tot gevolg. Dat moet dit keer voorkomen worden.
De eerste periode van werkzaamheden begint aanstaande zaterdag en duurt tot en met zondag 17 juli. Vervolgens is van woensdag 17 tot zondag 21 augustus een nieuwe periode van werkzaamheden.
ProRail gaat het spoor en bovenleidingen vernieuwen, bovendien wordt een aantal perrons verbreed. "Af en toe rijdt een trein van een ander spoor", vertelt een woordvoerder van ProRail. "Ook rijden in totaal wat minder treinen."

NACHT

De spoorbeheerder benadrukt verder dat de meeste werkzaamheden in de nacht zijn. "Elke ochtend is het weer even spannend of het op tijd is afgerond, maar we hebben er alle vertrouwen in."

UITGELOPEN WERKZAAMHEDEN

De vorige werkzaamheden eind mei liepen fors uit. Pas maandagochtend rond 10.30 uur reden de treinen weer normaal. ProRail bood daarom
aan. "Het wordt niet zo erg als de vorige keer. Toen was het echt heel groot en hadden de reizigers meer last."
Ook in oktober zullen nog werkzaamheden rond Utrecht Centraal plaatsvinden. "Eind van het jaar zijn we klaar met het meeste werk." Hier kunt u checken wat de werkzaamheden betekenen voor uw reis.

ProRail-woordvoerder Lucas Stassen vertelt op Radio M Utrecht over de werkzaamheden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.