RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

The Passion duurder door terreur Brussel

AMERSFOORT -

Het televisiespektakel The Passion heeft de gemeente Amersfoort 19.000 euro meer gekost dan was begroot. De overschrijding van het budget komt vooral door extra veiligheidsmaatregelen. Die moest de stad nemen na de terreursaanslagen in Brussel, die twee dagen voor The Passion plaatsvonden en de veiligheidsdiensten op scherp zette.

Uit de evaluatie van de gemeente blijkt verder dat de productie ook meer geld kostte, omdat er een podium op het water werd geplaatst in plaats van op het Eemplein. Daardoor hoefden daar geen bomen gekapt te worden. Aan deze aanpassing van het draaiboek hing een prijskaartje van 15.000 euro, waar de gemeente een deel van moest betalen.


RESERVES

The Passion kostte Amersfoort in totaal 244.000 euro. Het tekort wordt gedekt uit de financiŽle reserves van de gemeente. De kosten van het evenement zijn niet onomstreden. Een aantal raadsleden had eerder kritiek op de investering, omdat de stad vanwege financiŽle problemen flink moet bezuinigen.

Amersfoort schrijft in de evaluatie ook dat de stad onderzoek heeft laten doen naar de bezoekers van The Passion. Ongeveer de helft van de 19.000 The Passion-gangers woont in Amersfoort, een vijfde in de rest van Utrecht en een derde in de rest van Nederland. De bezoekers beoordeelden The Passion gemiddeld met een acht.


HORECA

Bijna de helft van de bezoekers heeft voor, tijdens of na hun bezoek aan The Passion een horecagelegenheid bezocht en gemiddeld 18 euro uitgegeven. Een kleiner deel, 17 procent, heeft ook winkels bezocht en heeft hier gemiddeld 23 euro gespendeerd. De helft van de bezoekers die niet uit Amersfoort kwamen, overweegt om binnen een jaar weer een bezoek aan de stad te brengen.

De televisieuitzending van de EO en KRO-NCRV trok 3,2 miljoen kijkers. 90 procent van de mensen zou The Passion ook bekijken als het in een andere stad zou zijn georganiseerd, blijkt uit het onderzoek. Voor 14 procent van de kijkers is het beeld dat ze van Amersfoort hadden vooral in positieve zin veranderd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -