Soesterbergers willen een groen dorpshart

SOESTERBERG - De inwoners van Soesterberg hebben een ontwerp voor hun nieuwe dorpshart gekozen. Zij willen dat het ontwerp 'Groene Campus' de blauwdruk voor het centrum wordt. Dat betekent dat de stijl van het dorpsplein gebaseerd is op de gebouwen langs de Kampweg.
De dorpsbewoners willen graag veel groen zien en natuurlijke vormen, zodat het op een brink of een park lijkt. Wethouder Pijnenborg gaat daar in mee. "Omdat de gemeente graag wil dat het dorpshart een plek wordt waar zo veel mogelijk Soesterbergers zich thuis voelen, wilden we bewoners een stem geven in de sfeer van het gebied."
Ieder huishouden in Soesterberg kreeg de afgelopen tijd een brief met een unieke code om een stem uit te brengen op één van de drie ontwerpvarianten. Dat kon digitaal of op papier. Uiteindelijk koos meer dan de helft van de respondenten voor het winnende ontwerp.
In het najaar wordt de bestemming voor het plein door de raad vastgesteld. Die gaat namelijk uiteindelijk over de toekomst van het dorpshart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.