Utrecht versoepelt regels coffeeshops

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat regels voor coffeeshops in de stad versoepelen. Momenteel zijn er tien, terwijl de gemeente vindt dat er ruimte is voor zeventien.
De gemeente is bang voor illegale verkoop en verkeersdrukte en overlast rond de tien bestaande coffeeshops. Om het coffeeshophouders makkelijker te maken, krijgen ze voortaan niet gelijk een boete als ze meer dan 500 gram wiet op voorraad hebben.
Voorheen was dat nog wel zo, maar nu is 500 gram tot 1 kilo slechts reden voor een waarschuwing. Bij meer dan 1 kilo dreigt sluiting voor de coffeeshop.
Ook moet het voor eigenaren makkelijker worden om hun zaak te verkopen. Tot nu toe verdwijnt de coffeeshop dan vaak, maar de gemeente versoepelt de regels zodat de shops overgenomen kan worden. De nieuwe eigenaar moet wel nog zelf een vergunning aanvragen en de gemeente zal ook nog een integriteitsonderzoek doen.
Er zijn momenteel vijf aanvragen voor nieuwe coffeeshops in de stad. Eén van de ideeën is om een coffeeshop met een kunstgalerie aan de Vlampijpstraat te openen.
Volgens de gemeente is dit gezien de landelijke regels de maximale speelruimte die er is om de drugsregels te versoepelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.