RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe kunstenaar woont op Willem Arntsz Hoeve

1/4
DEN DOLDER -

Kunstenaar Dirk van Lieshout woont sinds kort op de Willem Arntsz Hoeve, de psychiatrische instelling van Altrecht in Den Dolder, en laat zich daar inspireren door bewoners. De afgelopen 20 jaar hebben er altijd kunstenaars op het terrein gewerkt en nu is het de beurt aan Van Lieshout.

Van Lieshout wil met bewoners in contact komen met zelfgebrouwen thee. Zijn nieuwe woon-werkplek is wel even wennen voor de Rotterdammer. "Het is soms heel stil en je wordt wakker met vogelgeluiden om zich heen." De bewoners heeft hij nog niet ontmoet. "Ik zit hier net twee dagen."

De Willem Arntsz Hoeve hoopt dat de bewoners ook echt met Dirk in gesprek gaan in de theehut. "Kunstenaars vragen nauwelijks naar het ziektebeeld van de patiŽnt", zegt kunstcoŲrdinator Esther Vossen van de zorginstelling ."Dat is voor patiŽnten heel fijn, denk ik."

Zaterdag opent in de Casco Fotodok aan Lange Nieuwstraat 7 een tentoonstelling van kunstenaars die bij de instelling zijn geweest.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -