De zomervakantie begint, maar niet voor iedereen

PROVINCIE UTRECHT - Midden-Nederland maakt zich op voor de grote schoolvakantie, maar voor veel studenten die een toeristische opleiding volgen begint het werk nu pas. Zo lopen ongeveer honderd scholieren van de school voor Toerisme, Recreatie en Evenementen van MBO Amersfoort deze zomer stage.
Lekker luieren of een tijdje niets doen zit er voor deze studenten dus niet in, zegt hun stagebegeleider Samantha. "Ze werken deze zomer bijvoorbeeld in een hotel, in een recreatiepark of bij een evenementenbureau."

RECEPTIE

Een van de stagiaires is de 19-jarige Quinty uit Soest. Het is haar derde jaar en ze doet haar eindstage op Mallorca. "Ik werk vijf dagen per week en acht uur per dag. Ik zit achter de receptie van een hotel en eigenlijk doe ik alles wat de medewerkers er ook moeten doen."
Quinty heeft leuke collega's en een goede leidinggevende, maar niet alles valt mee. "Soms is het wel lastig natuurlijk dat iedereen hier Spaans spreekt. Op Mallorca is de taal toch net wat anders dan het Spaans dat ik op school heb geleerd."

IBIZA

Er zijn meer Amersfoortse studenten die hun stage in het buitenland doen, vertelt hun begeleider Samantha: "Ik heb studenten zitten op Mallorca, Ibiza, Menorca. Ze werken daar niet alleen bij een receptie, maar ook bij bijvoorbeeld een animatieteam."
Quinty baalde eerst wel even, toen ze hoorde dat ze in hartje zomer stage moest gaan lopen. "Iedereen gaat lekker op vakantie en leuke dingen doen. Maar goed, buiten het werk om doe ik ook leuke dingen en in het weekend ben ik gewoon vrij, zodat ik ook kan uitgaan."

UITGAAN

Quinty geniet dus volop, maar zal nooit met een kater op haar stageadres verschijnen. "Als ik weet dat ik de volgende ochtend vroeg moet werken, dan ga ik de avond daarvoor niet uit. Dat zou natuurlijk niet slim zijn."
Toch gaat het niet altijd goed, weet stagebegeleider Samantha. "Bij ons valt het nu wel mee, maar ik heb zelf ook in het buitenland gewerkt en uit eigen ervaring weet ik dat het ook anders kan."

EEMNES

De zomervakantie in Midden-Nederland duurt nog tot en met 21 augustus. Omdat Eemnes bij de regio Noord hoort, gaan de scholen daar nog een weekje langer door. Maar daar staat tegenover dat scholen er ook pas op 28 augustus weer opengaan.

"Ik ga vijf dagen per week en acht uur per dag aan de slag."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.