Rechter oordeelt over dodelijke mishandeling Leusden

LEUSDEN - Twee mannen die Jackson Alberto uit Leusden dodelijk zouden hebben mishandeld, krijgen vrijdag te horen wat hun straf is. Justitie eiste stevige gevangenisstraffen. Alberto overleed vorig jaar nadat hij was geslagen met een knuppel.
In een flat aan de Leusdense Walenburg ontstond afgelopen oktober een flinke ruzie. De 26-jarige Jackson Alberto werd daarbij hard geslagen en belandde in coma. Bijna twee weken later overleed hij. De grote vraag is nu wie Alberto heeft geslagen.

BOETEN

Nygel S. heeft de klap bekend en daar zou hij volgens
5 jaar in de cel voor moeten boeten. Tegen de andere verdachte, Laurens W., eiste het OM 3,5 jaar gevangenisstraf. De advocaat van W., Joyce de Vries, vindt dat onbegrijpelijk. "Ik vind het absurd dat de officier met zo'n eis komt. Want justitie erkent ook dat m'n cliënt is geslagen door een knuppel, dat er meerdere mensen tegenover hem stonden en dat hij gekrabt is in z'n ogen."
Volgens De Vries heeft Laurens W. wel geweld gebruikt. "Hij heeft ter verdediging een klap gegeven en dat heeft hij ook gelijk aan de politie laten weten."

VERANTWOORDELIJKHEID

Tijdens de zitting in juni waren er veel familie en vrienden van de verdachten en het slachtoffer aanwezig. De moeder van Alberto nam ook het woord. Zij wilde vooral dat de verdachten hun verantwoordelijkheid nemen. "Voor ons gaat het om de waarheid. Noem het beestje bij z'n naam en neem de verantwoordelijkheid."
Die verantwoordelijkheid spreekt Laurens W. dus niet uit. Volgens zijn advocaat is hij erg rouwig om de dood van Jackson Alberto. "Ze waren vroeger vrienden. Ik heb hem foto's getoond uit het dossier en dan is het erg naar als dat iemand is met wie je eerst heel goed omging. Hij leeft ontzettend mee met de familie van Jackson Alberto."

DERDE VERDACHTE

Naast Laurens W. en Nygel S. was er nog een derde verdachte in de zaak. Die jongen is vrijgesproken, omdat hij de ruzie probeerde te sussen. De advocaat van Laurens W. hoopt dat de rechter dit ook voor haar cliënt beslist. Want de 3,5 jaar cel tegen Laurens W., vindt ze dus onterecht. "Ik heb er vertrouwen in dat hij wordt vrijgesproken."
De uitspraak tegen de twee verdachten is straks om 13:15 uur.

"Ik heb er vertrouwen in dat hij wordt vrijgesproken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.