RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ProRail opent meldlijn voor spoorlopers

PROVINCIE UTRECHT -

Spoorlopers vormen een steeds groter probleem voor het treinverkeer, zegt ProRail. De spoorbeheerder begint daarom deze zomer een proef met omwonenden van het spoor. Die worden gevraagd te bellen als zij iemand bij de rails zien lopen.

Spoorlopers zijn vaak wandelaars, mensen die hun hond uitlaten, spelende kinderen, mensen die een sluiproute nemen of vandalen die zich in de buurt van het spoor bevinden. Over de rails lopen is levensgevaarlijk, zegt ProRail. Dit jaar vielen daarbij twee gewonden.

Mensen op de rails zorgen ook voor veel vertragingen, zegt ProRail. Machinisten moeten afremmen als ze een spoorloper zien en daardoor zijn ze niet altijd op tijd op een station.


HEKKEN

Spoorlopen voorkomen met hekken kan niet overval, onder meer vanwege hulpdiensten die toegang moeten hebben. Als er van een bepaalde plek veel meldingen komen, gaat ProRail kijken of niet alsnog hekken geplaatst kunnen worden.

Afgelopen half jaar zijn 1602 meldingen gedaan van spoorlopen tegen 2800 in het hele vorige jaar. Als ProRail een melding krijgt gaan de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) op zoek naar de overtreder en kunnen ze een boete uitschrijven van 140 euro.

ProRail hoopt dat omwonenden bij het zien van een spoorloper direct bellen met 0800-7767245.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -