RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bunnik eist uitleg over Houtense aansluiting A12

BUNNIK/HOUTEN - Bunnik wil weten wie er opdraait voor de kosten van de oostelijke ontsluiting van Houten. Ook wil de gemeente weten wanneer de volledige aansluiting op de A12 klaar moet zijn. De gemeente heeft de provincie in een brief om tekst en uitleg gevraagd.

Bunnik wil pas instemmen met de plannen als duidelijk is wie er voor moet betalen. De gemeente vindt het vooral belangrijk dat er genoeg geld overblijft voor de verbetering van de verkeersveiligheid in het buitengebied. De omgeving van de Achterdijk heeft sinds de aanleg van de weg namelijk extra verkeer te verwerken gekregen.

Het college van Bunnik begrijpt het standpunt van Rijkswaterstaat over een volledige aansluiting naar eigen zeggen goed, maar heeft daarbij dus ook vragen. "De inwoners van Bunnik leven al te lang in onzekerheid. Daarom is het van het grootste belang dat de Provincie Utrecht duidelijkheid verschaft", aldus wethouder Rob Zakee.

Eerder deze week werd bekend dat de provinciale weg N421 in Houten in oostelijke richting wordt aangesloten op de A12. Tot nu toe kon Rijkswaterstaat daar nog geen toestemming voor geven en daardoor is de zogeheten Limesbaan nu alleen te gebruiken vanuit het westen. Er komt nog een onderzoek naar de gevolgen van de aanpassing.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht