Utrechtse juwelier krijgt inbrekerproof rolluik

UTRECHT - Een juwelier in de Utrechtse binnenstad krijgt een bijzonder beveiligingssysteem. Het kan in no-time het complete pand afsluiten en moet ervoor zorgen dat dieven geen kans meer hebben om spullen te stelen uit de winkel aan de Springweg. De eigenaresse die de zaak al 26 jaar runt is al heel vaak overvallen.
De winkel is een van de eerste juweliers in Nederland die zo'n rolluik krijgt, zegt eigenaar Sylvia van den Berg van De Juwelier Utrecht. "Het is een Utrechtse uitvinding. Het gebouw kan dankzij het systeem snel potdicht worden afgesloten als er boefjes in de buurt zijn. Dat is fijn, want we kunnen ons in dit vak bijna niet meer verzekeren tegen inbraken."

IMPACT

hebben ramkrakers nog voor 50.000 euro aan spullen gestolen uit de zaak van Van den Berg. "Die inbraak heeft veel impact gehad op mij en de omgeving van de Springweg. Dankzij dit systeem kunnen we eindelijk weer met een gerust hart verder werken aan onze zaak. Dit vak is namelijk veel te leuk."
Het systeem is niet goedkoop. Maar omdat het nieuwe systeem de veiligheid vergroot, krijgt Van den Berg er subsidie voor. "Het kost 10.000 euro, maar gelukkig wordt de helft daarvan betaald door de gemeente."
Burgemeester Van Zanen is vrijdagmiddag aanwezig bij de opening van het systeem.

"De raamkraak heeft veel impact gehad"
"De raamkraak heeft veel impact gehad"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.