Wegwerkhinder voor vakantiegangers

PROVINCIE UTRECHT - Tijdens de zomervakantie werkt Rijkswaterstaat op verschillende plekken aan de weg. Weggebruikers moeten rekening houden met hinder en omleidingen. In onze regio gaan wegwerkers de komende twee weekenden aan de slag met de A27 tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Lunetten.
Tijdens de werkzaamheden gaat de snelweg A27 richting Almere dicht. De deklaag van het asfalt en de voegovergangen worden vervangen. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot dertig minuten.

BELGIE

Vooral vakantiegangers die via België het land verlaten kunnen last hebben van het wegwerk. Zo is de verbindingslus bij het Belgische Luik op de doorgaande route van de E25 richting Brussel tot december dicht voor verkeer breder dan 2,25 meter.
Personenautos met aanhangwagens, caravans en vrachtverkeer op de Route du Soleil worden vanaf knooppunt Kerensheide via knooppunt Lummen omgeleid naar Luik. Bij Luik wordt ook gewerkt op de E25 aan de brug van Cheratte, waardoor in beide richtingen één rijstrook is afgesloten, wat ook zorgt voor hinder voor verkeer dat de Route du Soleil volgt.
Van 5 augustus tot 29 augustus vinden werkzaamheden plaats op de E19 tussen Brecht en Sint Job in 't Goor. Van en naar
Antwerpen leidt dat tot ernstige verkeershinder.

TREINREIZIGERS

Ook
moeten rekening houden met vertragingen. Vanaf zaterdagochtend zijn er negen dagen lang werkzaamheden op en rond station Utrecht Centraal. Tot en met 17 juli wordt aan het spoor gewerkt. Op vrijwel alle trajecten moeten reizigers rekening houden met langere reistijden en volle treinen.
Ook moeten reizigers vaker overstappen en omreizen via een andere route. Er worden ook bussen ingezet, stelt ProRail.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.