Proef met schoner asfalt op Utrechtse fietsstraat

UTRECHT - De nieuwe fietsstraat in de Utrechtse Cremerstraat moet rood asfalt krijgen dat schoner is geproduceerd dan gebruikelijk. Het college van B en W heeft aannemers bij de aanbesteding gevraagd daarop te letten.
Het asfalt op de fietsstraat langs het spoor in de wijk Nieuw Engeland moet zijn gemaakt met minder CO2-uitstoot, maar net zo goed zijn als gewoon asfalt. De gemeenteraad had gevraagd om de proef en wil dat meer straten het schonere asfalt krijgen.
De Cremerstraat moet een belangrijke fietsverbinding worden tussen Vleuten, Leidsche Rijn en het centrum van de stad. Na opmerkingen van bewoners heeft het college van B en W deze week een aangepast ontwerp vastgesteld. Er komt meer groen, er komen meer fietsklemmen, minder parkeerplaatsen en de geplande ondergrondse containers langs de weg worden elders aangelegd.
De aanleg van de fietsstraat kan beginnen zodra kabels en leidingen zijn verplaatst en de warmteleiding van Eneco is opgeschoven. Dat is nodig voor de spoorverdubbeling langs de wijk.
De fietsstraat moet in de eerste helft van 2017 klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.