RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zaak liquidatie IJsselstein in zwaarbewaakte rechtbank

1/4
IJSSELSTEIN -

De rechtszaak tegen de twee mannen die in april een IJsselsteiner zouden hebben geliquideerd, gaat dinsdag van start in de Bunker. Dat is de zwaarbewaakte rechtbank van Amsterdam.

Abdelghani El H. (22) uit Vianen en Bowy T. (23) uit Rosmalen worden verdacht van de moord op Samir Erraghib (37). Hij werd in april op klaarlichte dag doodgeschoten in de buurt van de Nedereindse Plas. Zijn dochtertje zou getuige zijn geweest van de liquidatie.


BUNKER

De advocaat van T. vindt het prettig voor de gemoedsrust van haar cliŽnt dat de zaak in de Bunker is. In die rechtbank worden bezoekers extra gecontroleerd en kunnen mensen uit het publiek niet zomaar bij de advocaat of de verdachten komen. "De veiligheid in Amsterdam is vele malen beter", zegt raadsvrouw Dominique Brouns.


PRO FORMA

De zaak begint dinsdag met een pro-formazitting. Het Openbaar Ministerie en de advocaten kunnen dan onderzoekswensen indienen. Ook horen de verdachten of ze langer vast blijven in afwachting van het onderzoek.

Eerder meldde het AD dat de politie maatregelen neemt om wraakacties tegen de familie van El H. te voorkomen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -