Utrecht zoekt nieuwe plek voor Broese

UTRECHT - De gemeente Utrecht stelt voor om boekhandel Broese een andere plek in het pand op de Stadhuisbrug te geven. De winkel zit in hetzelfde gebouw als de bibliotheek en die gaat verhuizen naar het Postkantoor op de Neude. Daarom wil het gemeentebestuur het monumentale pand verkopen.
Utrecht wilde de huur van het pand opzeggen, maar haalde bakzeil bij de rechter. Daarop ging de stad in gesprek met de eigenaren van Broese, de familie Van Doorn. Die willen volgens wethouder Jansen best verhuizen naar een andere plek binnen het pand, maar alleen als er een groter en iets goedkoper opppervlakte wordt gevonden.
De gemeente wacht nu tot de bibliotheek de huur officieel heeft opgezegd en gaat daarna op zoek naar een koper voor het complete pand dat in 1850 werd gebouwd als Magazijn de Zon, de voorloper van V&D.
Wethouder Paulus Jansen verwacht dat er meer animo is als de ruimte in het pand flexibeler kan worden ingezet en wil een nieuwe plek voor Broese eventueel in de verkoopvoorwaarden opnemen. Als de biedingen toch tegenvallen, stelt de gemeente de verkoop uit.
De familie Doorn is sinds 2014 eigenaar van Broese. Erik en Sandra van Doorn van boekhandel Kramer & Van Doorn in Zeist namen de Utrechtse boekhandel over van het failliete Polare en brachten de oude naam Broese terug.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.