RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie verbaast zich over Pokémon Go-spelers

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

De Pokémon Go-hype is goed zichtbaar in onze provincie. Agenten uit Woerden en IJsselstein verbazen zich over de vreemde capriolen die spelers uithalen.

"Gisteravond jongeren die kroeg niet in wilden", twitterde de politie van Woerden in de nacht van zondag op maandag. "Nu een personenauto die vreemde route rijdt over industrieterrein. Hopelijk houdt iedereen z'n aandacht bij het verkeer."

Ook het horecateam van IJsselstein verbaasde zich afgelopen weekend over Pokémon Go-spelers, die zich broodnuchter tussen het uitgaanspubliek begeven om een Squirtle te 'vangen'.


SPEL

Het idee van Pokémon Go is als volgt: spelers moeten via een app fantasiebeesten vangen en trainen. Ze moeten naar plekken in de echte wereld om poppetjes te vangen met hun telefoon. Met een telefoon in de hand speuren spelers straten, parken, meren en zelfs snelwegen af. Dat leidt tot zorgen over (verkeers)veiligheid.

In Nederland is het spel nog niet officieel beschikbaar. Toch krijgen veel mensen het al voor elkaar de app wel te installeren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -