Eis lange celstraffen voor brute overval in Soest

SOEST - Justitie heeft acht jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een inwoner van Soest. De 26-jarige man wordt verdacht van drie brute overvallen in de regio. Zijn 27-jarige kompaan uit Baarn hoorde vier jaar cel tegen hem eisen voor één overval.
Eén van een overvallen vond begin april plaats in Soest. Jan van L. en Stefan K. belden op 8 april aan bij de bewoonster van een woning aan de Chalonhof. Ze deden zich voor als bezorgers, maar toen het slachtoffer haar deur opendeed, keek ze in de loop van wat op een vuurwapen leek.
De verdachten bonden volgens het Openbaar Ministerie de armen en benen van de vrouw met tiewraps vast. Ze wilden weten waar de kluis was. Ze vertrokken zonder buit, maar toen ze weggingen werd het slachtoffer op de grond gegooid, zegt het OM. Ze raakte daardoor gewond.

BOSCH EN DUIN

Van L. is volgens de officier van justitie ook
bij een woningoverval in Bosch en Duin. Hij zou op 21 maart de bewoonster van een woning aan de Baarnseweg met een nepvuurwapen hebben bedreigd en bond volgens de officier van justitie de polsen en enkels van het slachtoffer vast. Hij zou vervolgens 1500 euro hebben gepind met de pas van zijn slachtoffer.
Begin februari deed Van L. iets soortgelijks bij een woning aan de Molenweg, zegt het OM. Hij zou toen geld buit hebben gemaakt.
De uitspraak wordt over twee weken verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.