RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Verlaag snelheid auto's N411 voor trekkers"

1/2
UTRECHT - Verlaag de snelheid op complete N411 tussen Utrecht en Bunnik naar 60 kilometer per uur, zodat landbouwverkeer er ook kan rijden. Dat willen de omwonenden van de provinciale weg. Ze zeggen dat het daardoor veiliger wordt voor fietsers op de ventweg.

Op een deel van de N411 wordt de maximumsnelheid 60 kilometer per uur, maar tussen de Mereveldseweg en het kruispunt met restaurant Vroeg wil de provincie de maximumsnelheid op 80 kilometer per uur houden. Daardoor moeten landbouwvoertuigen op de ventweg blijven rijden. Erg gevaarlijk en onnodig, zeggen buurtbewoners.

"Het landbouwverkeer rijdt op de ventweg langs schoolgaande en spelende kinderen", zegt actievoerder Annelies Vermeulen die bij de weg woont. "Die moeten elkaar inhalen en op zo'n smalle weg is dat erg gevaarlijk."


FIETSSTRAAT

De provincie wil de ventweg aan de Koningsweg, Koningslaan en Provincialeweg, zoals de N411 ook heet, ombouwen tot een fietsstraat. De voertuigen zouden dan niet harder dan 30 kilometer per uur mogen rijden.

Volgens buurtbewoners is een fietsstraat onvoldoende. De grote machines moeten de kinderen dan alsnog inhalen. Veel beter is het de voertuigen naar de hoofdweg te verplaatsen, vinden ze. Daarom zijn ze een handtekeningenactie gestart.

Eind augustus worden de steunbetuigingen aan het provinciebestuur overhandigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht