Pokémon-spelers vinden dode vrouw in Baarnse vijver

Vier van de vijf jongens die de vrouw in het water vonden.
Vier van de vijf jongens die de vrouw in het water vonden. © Caspar Huurdeman
BAARN - In de Wilhelminavijver aan de Emmalaan in Baarn is een dode vrouw gevonden door vijf tieners uit Baarn. De jongens speelden Pokémon Go toen ze haar in het water zagen liggen.
"We gingen naar de Wilhelminavijver want daar kun je goede Pokémons vangen", zegt de dertienjarige Jip tegen RTV Utrecht. "Toen kwamen we Wessel tegen die ook Pokémons aan het vangen was. Hij riep: Er ligt iemand in de vijver!"
De tieners bedachten zich geen moment, stopten met hun spelletje en renden naar de plek waar de oudere vrouw in het water lag. "Wessel is het water ingegaan en heeft het hoofd van de vrouw boven water gehouden", zegt Jip. De jongen van zestien hoopte zo de vrouw te kunnen redden.

BEJAARDENTEHUIS

Jip vervolgt: "Ik ben met Lucas naar het bejaardentehuis gerend dat ongeveer 200 meter verder ligt." Terwijl Jip en Lucas naar verzorgingshuis Bloemendael aan de Nassaulaan renden, belden de eveneens dertienjarige Mart en Michael de politie.
Nog voordat politie en brandweer aanwezig waren, kwamen Jip en Mart terug met verzorgers van Bloemendael. "Zij hebben de vrouw uit het water gekregen", zegt Jip. Daarmee was de taak voor de jongens nog niet klaar, zegt Mart. "De verzorgers vroegen ons een deken te halen en dus renden we terug naar het tehuis."
De reddingsactie van de jongens en de verzorgers van huis Bloemendael bleek vergeefs. De vrouw is overleden. De politie gaat uit van zelfdoding.
Pokémon Go is een razendpopulair spel waar door middel van een mobiele telefoon virtuele dieren moeten worden gevonden in de buitenlucht.

Tieners getuige van drama in Baarn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.