RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachten IJsselsteinse liquidatie blijven in cel

1/2
IJSSELSTEIN -

De twee mannen die vastzitten voor de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein blijven in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechter dinsdagmorgen bij de start van het proces besloten. Abdelghani el H. (22) uit Vianen en Bowy T. (23) uit Rosmalen worden ervan verdacht dat ze hun 37-jarige slachtoffer in zijn auto hebben doodgeschoten.

Justitie zegt dat de achtergronden van de schietpartij nog niet duidelijk zijn. Onbekend is nog wie de fatale schoten heeft gelost. Volgens de aanklager ontkent T. en volhardt El H. in zijn zwijgen. Op beide verdachten zijn schotresten gevonden, sporen die achterblijven als een wapen wordt afgevuurd.


BUNKER

De rechtszaak begon woensdagmorgen met een pro-formazitting in de zwaarbeveiligde 'Bunker' van de rechtbank in Amsterdam. Verdachte T. had om die locatie gevraagd, uit angst voor wraakacties van de familie van Erraghib. Bezoekers worden daar grondig gecontroleerd en mensen in de zaal kunnen niet zomaar bij de advocaat en de verdachten komen.

El H. verscheen woensdag niet in de rechtszaal, omdat hij er al vanuit ging dat hij toch zou blijven vastzitten. T. wil wel dat zijn voorlopige hechtenis wordt opgeheven, maar kreeg nul op het rekest. De advocaat van T. vroeg bij aanvang van de zitting of de zaak achter gesloten deuren behandeld kon worden, maar ook dat verzoek wees de rechter af. Journalisten en belangstellenden mochten de behandeling blijven volgen.

In de volgende zitting, op 6 september, wordt bepaald hoe het proces verdergaat.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -