Raarste verkeerslichten: aflevering 2 - Driebergen

Het verkeerslicht is bijna niet te zien door een boom.
Het verkeerslicht is bijna niet te zien door een boom. © RTV Utrecht
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Enkele weken geleden deed RTV Utrecht een oproep voor het gekste verkeerslicht van de provincie. We kregen tientallen suggesties binnen en hebben er vijf geselecteerd. Deze week laten we iedere dag een van de verkeerslichten zien en u mag uw stem uitbrengen!
Vandaag is Driebergen aan de beurt. Uit die plaats kregen we heel veel meldingen over de Hoofdstraat. Opvallend: een verkeerslicht voor fietsers is bijna volledig onzichtbaar omdat er een boom voor staat.
Het licht staat bij de oprit naar de A12. Behalve dat fietsers het niet zien, zijn er nog meer klachten. Het staat vaak onnodig op rood. Sommige fietsers klagen dat het licht soms ook maar enkele seconden op rood staat.

MEER KLACHTEN

Maar dat is niet het enige: bij station Driebergen-Zeist staat een verkeerslicht, dat aangeeft of weggebruikers naar links mogen, veel te ver naar achteren. Afslaan kan al vóór je het verkeerslicht bent gepasseerd.

STEMMEN

Kortom: de Hoofdstraat (N225) is een zorgenkindje. Vindt u dat dit verkeerslicht moet worden verkozen tot gekste verkeerslicht van de provincie? Breng dan
uit op onze Facebook-pagina. U doet dat door dit bericht te liken. Het stoplicht dat aan het eind van de week de meeste stemmen heeft, wint de verkiezing.

ANDERE VERKEERSLICHTEN

Gisteren waren we op een kruising
waar weggebruikers heel lang voor rood moeten wachten. Wilt u daarop stemmen? Like dan
.

Verslaggever Marc van Rossum du Chattel neemt een kijkje op de Hoofdstraat.
Gisteren besteedden we aandacht aan een kruising in Zeist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.