Kabinet investeert ruim miljard in verbetering spoor

UTRECHT - Het kabinet trekt samen met een aantal regio's 1,1 miljard euro uit voor investeringen op en rond het spoor. Zo moeten wijzigingen rond Amsterdam Centraal en op het traject Eindhoven - Utrecht meer treinverkeer van en naar Utrecht mogelijk maken.
Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur heeft dat dinsdag bekendgemaakt na overleg met regionale bestuurders. Een van de plannen is de 'spaghetti' van sporen rond Amsterdam te ontwarren. Ook de twee spoorbruggen aan weerszijden van Amsterdam Centraal worden vervangen, zodat er meer treinverkeer mogelijk is naar onder meer Utrecht.
Tussen Utrecht en Eindhoven worden maatregelen genomen om het treinverkeer op te voeren, zonder extra overlast voor bewoners. Zo wordt het spoor in Vught verdiept en wordt er een overweg ongelijkvloers gemaakt.
Een spoorboog bij Meteren moet leiden tot minder overlast van goederentreinen op de Brabantroute. De extra ruimte op het spoor wordt onder meer gebruikt voor reizigerstreinen tussen Brabant en de randstad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.