RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Vertraging spoorwerk Utrecht Centraal blijft deze keer uit"

1/7
UTRECHT -

Bij het nieuwe spoorwerk op en rond Utrecht Centraal zullen vertragingen als eind mei uitblijven. Dat verwacht spoorbeheerder ProRail, die deze week het megaproject heeft hervat om de kluwen van sporen en wissels bij het station te ontwarren.

Eind mei duurden werkzaamheden aan het spoor langer dan gepland, waardoor reizigers in de ochtendspits veel hinder ondervonden. Woordvoerder Mercedes Grootscholten van ProRail zegt dat dergelijke problemen verleden tijd zijn. "We hebben natuurlijk geleerd van wat er toen gebeurd is. We hebben nu meer tijd ingepland om alles te testen." Wel benadrukt ProRail dat er nog altijd onberekenbare factoren meespelen, zoals het weer.


ZEVEN SPOREN

Zolang het werk duurt merken reizigers er wel degelijk wat van. ProRail heeft zeven sporen laten afsluiten, waardoor er treinen uitvallen. "Er rijden minder intercity's en soms moet je met de bus", zegt Grootscholten. ProRail adviseert om de reisplanner goed in de gaten te houden.

In augustus volgt de laatste ronde met werkzaamheden en testen. Daarna is de 'knoop' ontward. Uiteindelijk verwacht ProRail dan 150 treinen per uur aan te kunnen, in plaats van de huidige 100 per uur. Een bijkomend effect is dat er minder storingen zullen optreden, omdat er simpelweg minder wissels overblijven.

Na de zomervakantie worden de sporen in gebruik genomen en gaat ook station Vaartsche Rijn open.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -