D66 niet gerustgesteld over brand De Meern

DE MEERN - D66 neemt geen genoegen met de antwoorden van de gemeente over de grote brand in De Meern. De partij in Utrecht had schriftelijke vragen gesteld, omdat er tijdens het incident problemen waren met de waarschuwings- en informatiesystemen.
Volgens de gemeente werkten de systemen naar behoren en had de politie alleen last van de grote toestroom van ramptoeristen.

ALARMSIGNALEN

D66-raadslid Arjan Kleuver vindt de lezing van het college iets te kort door de bocht, omdat hij andere dingen heeft gehoord. "Ik vind dat de antwoorden niet kloppen met de signalen die ik van inwoners van Utrecht heb gekregen. Zeker via Twitter heb ik gehoord dat de alarmsignalen niet overal goed zijn overgekomen."
Kleuver gaat de mensen die problemen hebben ervaren opnieuw benaderen en ondervragen. Mogelijk gaat hij na die gesprekken een raadsinformatieavond beleggen.

ROOKPLUIMEN

De brand bij transportbedrijf Goes ging eind vorige maand gepaard met veel rook en stank. Het vuur en de rookpluimen waren tot in de wijde omtrek te zien en de hulpdiensten rukten massaal uit.
Uit onderzoek bleek dat de brand niet was aangestoken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.