Lopikse schietvereniging mag niet verbouwen

LOPIK - Schietvereniging De Snip in Lopik mag niet verbouwen. De Raad van State heeft dat woensdagochtend bekendgemaakt. De schietclub had met de gemeente een nieuw bestemmingsplan gemaakt, maar omwonenden maakten bezwaar vanwege de angst voor geluidsoverlast.
De Raad van State vindt dat het bestemmingsplan dat vorig jaar werd goedgekeurd niet volledig is. Zo werd er wel gesproken over een geluidswal, maar werd die in het plan niet verplicht gesteld. Het bestemmingsplan is daarom van tafel geveegd. De gemeente moet daarom met een nieuw bestemmingsplan komen.

TELEURSTELLING

De schietclub is teleurgesteld, maar strijdbaar. "De uitspraak is schrikken, maar we zullen ons er wel weer in moeten vastbijten om het plan gerepareerd te krijgen", aldus Piet Oosterwijk van Schietvereniging De Snip.
De vergunning van de schietclub werd in 2011 ingetrokken toen er in de buurt werd geklaagd over geluidsoverlast. "Om aan de geluidsnorm te kunnen voldoen, hebben wij toen een plan ontwikkeld voor de bouw van geluidsschermen van stro. Hiervoor moest het bestemmingsplan worden gewijzigd", vertelde Oosterwijk eerder.
In november kreeg De Snip goedkeuring van de gemeente voor de verbouwingsplannen. "Vervolgens hebben drie mensen in ons dorp dat bestemmingsplan aangevochten."

TOEKOMST

De uitspraak is erg belangrijk voor de schietvereniging, vertelde Oosterwijk eerder aan RTV Utrecht. "Mocht het bestemmingsplan worden afgewezen, dan is het aan onze leden om de vraag te stellen: gaan we nog door?"
Volgens Oosterwijk zijn door het slepende conflict al enkele leden gestopt met kleiduifschieten. Toch zijn ook veel leden de club trouw gebleven. "We hebben destijds een deal gemaakt met twee andere verenigingen die hun accommodaties ter beschikking hebben gesteld."

Piet Oosterwijk van de schietclub voorafgaand aan de uitspraak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.