RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter implanteert onderhuidse ov-chip in hand

1/3
UTRECHT -

Tom van Oudenaarden uit Utrecht heeft een ov-chip in zijn hand ge´mplanteerd. Hij is waarschijnlijk de eerste Nederlander die dat heeft gedaan. Eerder plaatse hij al een led-lampje en een digitale sleutel onder zijn huid.

De professionele piercer zegt dat hij al sinds december met het ov-project bezig is. "Het was niet makkelijk. Je moet nadenken over de afstand van de ontvangst, hoe je het veilig in siliconen krijgt en je moet rekening houden met vochtophoping."

Het lukt Van Oudenaarden inmiddels om in te checken met zijn hand. Op YouTube is te zien hoe hij door de poortjes van Utrecht Overvecht komt.


TECHNOLOGIE

"Ik wil zoveel mogelijk van sleutels af. En van m'n paspoort en m'n rijbewijs. Het begin is de ov-chipkaart. Ik gebruik al geen sleutels meer voor m'n winkel en m'n motor, ik laat die dingen overal slingeren", zegt Van Oudenaarden. Hij benadrukt dat hij het vooral heeft gedaan om een statement te maken.

"Dit is de volgende stap. We hebben meer mensen nodig om dit te ontwikelen en mensen moeten om de tafel om dit in de toekomst mogelijk te maken."

Tot 2021 is de chip geldig. Of conducteurs in de trein de chip accepteren, is niet bekend.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -