Schade aan monument Ruben en Julian

ZEIST - Het beeld ter nagedachtenis aan de vermoorde Zeister broertjes en andere overleden kinderen is beschadigd. Volgens stichting RUJU laat de lak van het kleurrijke monument los en worden de kleuren minder fel.
Het is nog niet duidelijk waardoor de schade is ontstaan. Eerst werd gedacht aan vandalisme, maar de stichting zegt nu dat er waarschijnlijk iets is misgegaan met de gebruikte materialen.
Kunstenaar Johan Huijzer die het monument maakte voor Ruben en Julian, stelt nu een herstelplan op. Uiteindelijk moet het beeld weer een vrolijke uitstraling krijgen, zoals het bedoeld was.

KINDEREN

Het beeld symboliseert de speelse stijl en "de vrijheid en blijheid" van de ontvallen kinderen. Het werd 1 december vorig jaar
in aanwezigheid van de moeder van de omgekomen kinderen.
In mei 2013 waren Ruben en Julian bijna twee weken vermist, nadat hun vader zelfmoord had gepleegd in het Doornse Gat. Tijdens de zoektocht naar de broertjes leefde heel Nederland mee en werden spontaan zoektochten georganiseerd.
De kinderen werden uiteindelijk dood gevonden door een wandelaar in een duiker in Cothen. Betrokken inwoners van Zeist richtten daarom een stichting op en zamelden geld in voor een beeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.