Verkoper Huis ter Heide prijst woning aan met Pokémon

HUIS TER HEIDE - De hype rond Pokémon Go heeft nu ook huizenverkoopsite Funda bereikt. Een huis dat te koop staat in een villapark in het Huis ter Heide wordt aangeprezen met de tekst: "Laan en tuin wemelt van de Pokémons".
Waarom de vrijstaande villa in de Frans van Mierislaan een zogeheten pokéstops is, met veel virtuele fantasiediertjes, is niet duidelijk. De pokéstops zijn door maker Niantic geplaatst bij plekken met cultuur en in parken. Nu ligt het huis dat wordt aangeboden bij het Blookerpark.
Als kopers het huis wel zien zitten, maar geen zin hebben in hordes Pokémonspelers in de tuin, kunnen ze bij Niantic vragen of de pokéstop opgeheven kan worden. ProRail heeft dat al voor elkaar gekregen bij de spelmaker.
De afgelopen dagen is Pokémon Go, waarmee spelers met hun smartphone in de buitenlucht op virtuele figuurtjes jagen, uitgegroeid tot een ware rage. De spelers worden wel gewaarschuwd om ook naast hun scherm te kijken als ze op de openbare weg op jacht zijn naar de virtuele poppetjes.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.